perjantai 26. syyskuuta 2014

KIM TÖRNSTRÖM – ”Kannoin aina TUTON paitaa ylpeänä”



Tällä kertaa Rainmakerin piinapenkkiin pääsi vuosikaudet Mestiksessa kiekkoja torjunut ja nykyisin Suomi-Sarjassa HC Indians Kaarinan maalinsuulla pelaava Kim Törnström.

1. Aloitetaanpa puhumalla nykyhetkestä. Teit tälle kaudelle sopimuksen Suomi-Sarjan HC Indians Kaarinan kanssa. Kerroppa vähän miten päädyit sinne ja oliko myös muita vaihtoehtoja?
- No sieltä tuli kyselyä, että kiinnostaisko lähteä heille maaliin ja siinä oli sit samalla vähän valmennuskuviot esillä toiseen seuraan. Päätin sitten vielä lähteä pelaamaan, kun oli polte pelaamiseen olemassa.

2. Et ollut mukana kokoonpanossa sarjan avauskierroksella ja Indiansin kokoonpanossa taisi muutenkin olla vain 14 kenttäpelaajaa. Missäs sinä olit ja missä kaikki muut olivat?
- Nooo...siinä oli vähän kaikenlaista. Päätettiin sitten, ettei osa pelaa, kun jotain hässäkkää oli. Itellä pieni vaiva, niin ei otettu riskiä.

Kim Törnström (Kuva: HC Indiansin kotisivut)


3. Pidit viime kaudella välivuoden jääkiekosta, mutta huhujen mukaan kävit kuitenkin tryoutilla Unkarissa. Pitääkö huhu paikkansa ja miksi sopimusta sinne ei syntynyt?`
- Kyllä huhu on totta. Se oli alusta alkaen se touhu aika erikoista. Odoteltiin ensin viikkoja, että saan sopimuspaperin ja kun se tuli, niin se oli väärä. Sitten kun sain sen oikean, niin lähdin matkaan ja kun pääsin paikalle, niin vein heti kamat hallille. Ensimmäisenä meidän koutsi totesi mulle, että sulla on liian pienet patjat...Ajattelin jo siinä kohtaa, että aikamoista. No siellä oli jo entuudestaan 5 ulkomaalaista ja viisi sai olla, eli olisin ollut kuudes. Valmentaja olisi halunnut pitää mut, mutta seurajohto oli eri mieltä. Noh, oli erikoinen reissu, mut näkipähän vähän Budapestia!

4. Keskustellaanpa hetki TUTOsta. Olet TUTOn kasvatti ja tahkosit siellä todella monta vuotta Mestistä ja ainakin allekirjoittaneen mielestä näytti siltä, että et oikein koskaan saanut kunnon mahdollisuutta oikeasti. Vastuu jäi aina todella vähäiseksi. Vai miten itse kommentoit?
- Kyllähän se jäi tosi vähäiseksi ja ei oikein päässyt siihen rooliin mitä ois toivonut. Mut täytyy muistaa et oli myös kovia kavereita siinä edessä, kuten esimerkiksi Petri Koivisto ja Juha Kuokkanen. Molemmat heistä lähti TUTOsta liigaan kuitenkin. Hommia tehtiin kuitenkin paljon sen eteen, että ois päässy pelaamaan enemmän! Sitten kun olis ollu mahdollisuus antaa näyttöjä enemmän, kun tuli ykkösveskareille loukkaantumisia, niin aina hankittiin joku seuran ulkopuolelta pelaamaan!

5. Monia varmasti kiinnostaa, että minkälaiset välit sinulla tällä hetkellä on TUTOn suuntaan?
- Minun mielestäni erittäin hyvät. Onhan TUTOsta jäänyt minulle hyviä ystäviä ja kavereita ja olen aina kantanut seuran paitaa ylpeänä. Toivottavasti vielä tulee se päivä, että ollaan osa sitä seuraa...

6. Kuka TUTON maalivahdeista oli sellainen jonka kanssa oli kaikkein mukavinta tehdä duunia?
- Hyviä äijiä siinä oli kaikki, mutta eniten oltiin ehkä Kuokkasen ja Koiviston kanssa tekemisissä.

7. Näit TUTOssa myös runsaasti eri valmentajia. Nettikeskusteluissa monien mielestä esimerkiksi Petri ”Nisse” Niukkanen teilattiin aikamoiseksi turistiksi. Arvostettiinko häntä silti joukkueen sisällä?
- Täytyy kyllä nyt se sanoa, että aika pahasti on väärässä ollut kirjoittajat. Nisse on 5 suomenmestaruuden äijä kiekossa ja valmentajana kokenut ammattilainen jota pelaajat arvostaa! Hän teki paljon hyvää duunia TUTOssa ja on mielestäni loistava äijä ja koutsi!
 
Törnström muistetaan TUTOn paidasta
8. Monessakaan Mestis-seurassa (Suomi-Sarjasta puhumattakaan) ei taida olla maalivahtivalmentajaa. Miten siinä maalivahti kehittää itseään?
- Pitää vaan olla omatoiminen ja yrittää itse käydä tiettyjä tilanteita läpi ja jos mahdollista, niin käydä myös jäällä välillä omia juttuja läpi.

9. Sitten hieman arkisia asioita. Miten Suomi-Sarja pelaaja elättää itsensä?
- Kyllä ihan normi töissä joutuu käymään. Sama homma oli itsellä myöskin Mestis-aikoina. Rankkaa se on, mutta rakkaudesta lajiin!

10. Minkälaista musiikkia Indiansin kopissa kuunnellaan ja kuka on DJ?
- Virtasen Jessen bassotykillä mennään ja Huhdon Mikko soittelee kaikenlaista settiä sieltä.

11. Onko sulla vielä jotain tavoitteita jääkiekossa vai menetkö ns. kausi kerrallaan?
- Kausi kerrallaan edetään ja katsotaan kestääkö paikat vielä kauan pelaamista.

12. Paras muistosi jääkiekon parissa?
- Kyllä se on Mestiksen mestaruus ja Norjassa pelaaminen.

13. Valitsit tälle kaudelle Fischerin mailat. Mitäs olet niistä tykännyt?
- On kyllä ollut hyviä keppejä ja olen tykännyt todella paljon! Suosittelen.

Tiikeri toimittaa Kimille Fischerin mailat


14. Keiden jääkiekosta tuttujen ihmisten kanssa tulee vietettyä myös vapaa-aikaa?
- Syväsalmen Kaitsun kanssa tulee oltua paljon tekemisissä ja Tapion Jussin. On myös monia muita hyviä ystäviä kiekon puolelta kenen kanssa tulee oltua tekemisissä...

Haastattelija: Joni ”Rainmaker” Sjöström

Kim Törnströmin pelaajakortti Eliteprospectsin sivuilla:

Ps. HC Indians pelaa kotiottelunsa Kaarinan jäähallissa. Kaikki mestoille tsekkaamaan Kimin ja muiden veijareiden otteita Suomi-Sarjassa!

Ps.ps. Kimin käyttämää Fischerin GX5- mailaa voit tilata joko verkkokaupasta (http://www.hockeytiger.fi/product/76/fischer-gx5-foam-core-goalie-stick-sr) tai sähköpostitse (myynti@innosales.fi)