lauantai 21. toukokuuta 2011

Hockey Tiger on the Road: Wien & Bratislava -Going for Gold Baby!

Hockey Tiger Oy:n edustajat vainusivat luonnollisesti Leijonien MM-kullan jo hyvissä ajoin etukäteen ja näin ollen myös Tiikerin edustajia suuntasi Wienin kautta Bratislavaan todistamaan todellista kisahuumaa.

Matkan aluksi Tiikerin edustajat pitivät lounaspalaverin Fischerin jääkiekkopuolen pomon Michaelin kanssa Wienissä. Miehellä olikin paljon mielenkiintoista kerrottavaa Fischer Hockeyn tulevaisuuden suunnitelmista mm. mailojen ulkoasun suhteen. Muutenkin Wien jätti loistavan kaupunkikuvan itsestään ja kesäisin kaupungin kasvot todellakin erottuvat talvisista näkymistä. Folke West tyylinen matkailuvinkki Tiikeriltä; myös Wienin joulumarkkinat ovat jotain sellaista joita et Suomesta löydä.

Wien jäi taakse ja Tiikerit ottivat suunnan kohti Bratislavan hornankattilaa. Pienten paikallistamisongelmien jälkeen MM-kisojen pääpelipaikkana toiminut Bratislavan Ondrej Nepela Arena (kaupallisesti Orange Arena) löytyi ja Päätiikeri marssi todella perusteellisten turvatarkistusten (kumihanska käsittelyltä sentään säästyttiin!) jälkeen noutamaan Rebellion Hockeyn ystävällisesti tarjoamat tiketit MM-välieriin ja finaaliin. Ja mitkä matsit tulikaan nähtyä! Tunnelmaltaan hyvän, mutta pelitapahtumiltaan ei niin sytyttävän, Tsekki-Ruotsi väännön jälkeen oli vuorossa Suomi-Venäjä. Mahtavat asetelmat, sillä Suomi (jos joku) viihtyy perinteisesti underdogina. Ja sitähän me todella olimme, kun vastustajalla oli heittää kehiin Kovalchukit ja Ovechkinit. Talvisodan hengessä Leijonat eivät kuitenkaan kuvia kumarrelleet vaan pistivät pystyyn sellaisen näytöksen, ettei paremmasta jengistä juuri jäänyt spekuloitavaa. Venäjää ei tuurilla voiteta kahta kertaa samassa turnauksessa. Vehanen, Mikke Granlund ja ilmaveivi- No Words. Katsokaa itse, jos ette muka muista!
http://www.youtube.com/watch?v=udo6k314NR0

Venäjä siis kaatui kovaa ja korkealta ja vuorossa oli pieni välipäivä, joka tulikin tarpeeseen niin Jellonille kuin kaikkensa antaneille suomalaiskannattajillekin. Välipäivä tosin meni lähinnä finaalin odotteluksi, sillä matsista oli odotettavissa todellinen klassikko. Vastassa tietenkin Ruotsi, toinen kisojen yllättäjäjoukkueista jonka keski-ikä oli vielä Suomeakin nuorempi. Helppo sanoa jälkikäteen, mutta ilmassa leijui vahva Aurumin (Au) vivahde ja usko Bratislavan ihmeeseen eli vahvana...

Huikea tunnelma lävisti kisa-alueen ja Fan Parkin jo tunteja ennen matsia. Tosin ensin pelattiin alta pois pronssimatsi, johon Tsekkikannattajat loivat myös hyvän huuman. Lämppäribändien poistuttua koppiin alkoi tunnelma tiivistyä ja finaali oli valmis alkamaan. Ja mikä finaali siitä tulikaan! Ensimmäinen erä Suomelta ujoa peliä ja erätauolla suomalaiskannattajien kanssa puidessa jengi oli aiheestakin huolestunut pelirohkeuden puutteesta. Toisen erän alussa Svenssonit livahtivakin johtoon Pääjärven hienolla osumalla ja muutamakin fani näytti siltä, että epäusko kultasaumaa kohden alkoi nostaa päätään. Jarkko Immonen räjäytti kuitenkin pankin 7 sekuntia ennen erän loppua lämäämällä lätyn pussiin ylivoimalla ja todellinen pukukoppimaali pumppasi suomalaiskannattajat täyteen adrenaliinia. Erätauolla vakuuteltiin, että TÄMÄ on sittenkin se päivä. Ja olihan se. Vikan erän alkuun pari salamamaalia ja adjö Sverige! http://www.youtube.com/watch?v=T8C2XMTR66M !!!6-1!!!

"Kundi" tuli siis kotiin 16-vuoden reissun jälkeen ja atmosfääri suomalaisfanien keskuudessa oli sen mukaista. Yläfemmoja ja huutoja sateli joka puolelta Tiikerien poistuessa hallilta kohti Bratislavan vanhan kaupungin huumaa.

Mahtava reissu, ei voi muuta sanoa! Myös Hockey Tiger Oy:n tuotetarjontaan reissu saattoi poikia uusia tuotteita. Neuvotteluja ollaan aloittelemassa erään Suomessa vielä pienessä roolissa olevan, mutta MM-kisoissa esiintyneen, mailamerkin kanssa. Katsotaan, josko yhteisymmärrys löytyy. Seuratkaa siis verkkokauppaamme myös jatkossa, niin pysytte kartalla!