perjantai 5. joulukuuta 2014

RAINMAKERIN SÄHKÖTUOLI: HAASTATTELUSSA INTIAANIPÄÄLLIKKÖ MIKKO HUHTO



Tällä kertaa Joni ”Rainmaker” Sjöströmin grilliin pääsi Suomi-sarja jengi HC Indiansin kapteeni & tähtipuolustaja Mikko Huhto.

Aloitetaanpa haastattelu viimeisistä juniorivuosistasi, jotka vietit TPS:n riveissä. Minkä nostat parhaaksi muistoksesi niiltä ajoilta?

- Paras muistoni noilta ajoilta on B-junioreiden Suomen mestaruus. Toki viimeinen A-junnukauteni kapteenina oli erittäin mukavaa aikaa. Meillä oli niin C:ssä, B:ssä kuin A:ssakin erittäin kovat joukkueet ja mitaleista tapeltiin joka vuosi.

Sen jälkeen pelasit pari kautta Mestistä, jolloin edustit Hermestä, TuToa ja Forssan Palloseuraa. Minkälainen oli hyppäys miesten sarjoihin?

- Hyppäys miesten sarjoihin sujui ihan kivuttomasti. Itseltäni repesi Kokkolassa pelatessani polven sivuside ennen joulua ja loppukausi olikin siinä. Jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä kannattanut pelata vielä vuosi A:ssa Tepsissä. Silloin ei kuitenkaan ollut juurikaan mitään yhteistyötä TuTon kanssa, joten kun Hermeksestä oltiin kiinnostuneita niin päätin lähteä samantien.

Olitko noiden Mestis-vuosiesi aikana jääkiekkoammattilainen vai kävitkö pelaamisen ohessa töissä tai opiskelitko?

- Kokkolassa sai keskittyä pelkästään pelaamiseen. TuTon aikana olin armeijassa ja Forssan aikana kävin myös töissä.

Sen jälkeen siirryit pelaamaan Latvian pääsarjaa yhdeksi kaudeksi. Kerrohan vähän taustoja, että miten sinne päädyit?


- Forssa-kauden jälkeen odoteltiin tarjouksia ja ehdotuksia muualta Mestiksestä. Muutamia tuli, mutta kaikissa olisi joutunut tekemään töitä samalla. Halusin lähteä kokeilemaan siipiäni "ammattilaisena” . Sarjan tasosta ei ollut hajuakaan, kuulemma joku Mestiksen/Suomisarjan sekoitus. Agenttini ehdotti paikkaa, koska siellä oli suomalainen valmentaja.

Minkälainen Latvian keikka oli? Tuleeko mieleen esimerkiksi joku legendaarinen tarina siltä kaudelta?


- Keikka oli loppujen lopuksi onnistunut, koska sen avulla pääsin Keski-Eurooppaan. Suomalainen valmentajamme sai potkut ennen ensimmäistä sarjapeliä ja jäin ainoana suomalaisena paikanpäälle. Uusi koutsi oli venäläinen ja harjoittelumetodit samanmoisia. Oli kovaa ja mentiin kaksi kertaa päivässä. Legendaarisia tarinoita olisi monia. Edelleenkin superbonukset/uhkailut kesken pelin oli aikamoinen kulttuurishokki. Seuran omistaja tuli koppiin ja ilmoitti uusista pelikohtaisista bonuksista tai leikkauksista.

Mikko Huhto, Havirov-Kaarinan himotuin keräilykortti


Latvian jälkeen vuorossa oli Tsekki ja toiseksi korkein sarjataso. Mikäs vei miehen Tsekkeihin?

- Tsekkeihin lähdin, koska tein uuden sopimuksen Tsekkiläisen agentin Miroslav Frycerin kanssa. Miro pelasi muuten pari NHL matsia aikanaan. Hän hommasi minulle pelipaikan paikallisesta Mestiksestä. Pelin taso samanlaista, mutta pelaajat kokeneempia ja korvaus taas parempi.

Minkäslaisia muistoja tuolta Tsekin reissulta on, jossa vierähti pari kautta?

- Tsekin reissusta jäi hyviä muistoja ja kavereita, muutamien kanssa nähdään edelleenkin vuosittain. Asuin käytännössä kaksi vuotta siellä ja kävin vaan kääntymässä Suomessa kesällä. Kesätreenitkin vedettiin siellä paikan päällä. Fanikulttuuri oli silloin jo huomattavasti parempaa mitä suomessa.

Sitä seuraavilla kausilla pidit välivuoden, sekä pelasit vain pieniä ottelumääriä Suomessa alasarjoissa. Kärsit ilmeisesti jonkun pahemman loukkaantumisen siinä kohtaa?

- Joo. Sekä oikean että vasemman puolen lonkat ja nivuset operoitiin vuoden vaihteen jälkeen. Ensiksi oikea ja kuusi kuukautta tämän jälkeen vasen. Kuntoutettiin niitä aluksi ahkerasti ja sen jälkeen vähemmän ahkerasti. Silloinen fysioterapeuttini, nykyinen hyvä ystäväni ja yhtiökumppanini (toim.huom. Viljo Niemeläinen), teki kaiken minkä voi tehdä, mutta ei niistä enää samanlaisia tullut. Pelailin siinä muutamia pelejä, koska iltaisin rupesi aika käymään pitkäksi.

Teit 2-divisioonassa kaudella 2012-2013 melkoisen jäätävät 16+45 tehopisteet. Mites tuollainen pistemäärä on edes mahdollista puolustajalta?!

- Joo. No siinä sitten ruvettiin pikkuhiljaa pääsemään aika hyvään kondikseen. Meillä oli jo tuolloin jäätävä joukkue kakkosdivariin. Lähinnä riitti, että luovutin kiekon hyökkääjillemme ja he kävivät painamassa kiekon reppuun.

Myös Miki on suosinut jo vuosia Fischerin komposiittimailoja

Olet nyt viihtynyt Kaarinassa jo useamman kauden. Sielläkö urasi tulee päättymään vai haaveiletko vielä jostain kovemmista sarjoista?

- Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta Aurajoessa täytyy aika paljon vettä virrata ennen kuin siirryn jonnekin muualle. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että omalta osaltani homma päättyy Kaarinassa.

Mikä on paras pukukoppijäynä, joka on tullut urallasi vastaan?

- Koppijäyniä on monia loistavia. Tsekeissä aikanaan yksi kaveri pelasi irtolapojen kanssa.  Yhteen aamutreeniin kaveri tuli valitettavasti myöhässä hallille ja kaikkiin mailoihin oli vaihdettu vääränpuolinen lapa. Nykynuoret eivät enää edes tiedä mitä nämä irtolavat ovat...

13. Paras mahdollinen sisääntulobiisi?

- Mötley Crue - Kickstart my heart


14. Pelataanko Kaarinassa myös vuoden päästä Suomi-Sarjaa?

- TOTTAKAI!!!

Hockey Tiger Oy kehottaa kaikkia Turun Seudun lätkän ystäviä vierailemaan myös HC Indiansin Suomi-sarja otteluissa. Viihdyttävää jääkiekkoa. Tehtaan takuulla.